Tuinwerkgroep kerk Vasse 2021

Je denkt er vaak niet bij na en het lijkt allemaal zo gewoon…. Een markante monumentale kerk met haar prachtig onderhouden kerkhof en tuinen. Elke inwoner van Vasse, Mander of Hezingen heeft er direct, of gevoelsmatig wel een bepaalde band mee. Mensen zijn er gedoopt, getrouwd, of hebben er afscheid genomen van een dierbare.

Die betrokkenheid blijkt ook wel uit de initiatieven die ontplooid worden nu recent besloten is om de kerk “te onttrekken aan de eredienst”, zoals dat officieel heet en er aan de bevolking gevraagd is om na te denken over een toekomstige bestemming van de kerk. De locatie is echt meer dan een gebouw van alleen maar stenen met bijbehorende tuinen en een kerkhof, maar een monument dat centraal staat in onze gemeenschap. En vaak wordt vergeten, dat dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers, die elke vrijdag met schoffel, bezem en hark paraat staat, het er allemaal pico bello uitziet.  Vasse op z’n best. Een blijk van waardering van onze kant is dan ook absoluut op z’n plaats. Namens Stichting Het Henk Scholtenfonds willen we deze werkgroep dan ook heel hartelijk bedanken!

Vasse, 15 oktober 2021: En dan is er gebak voor de tuinwerkgroep Vasse: Namens het HenkScholtenfonds heel erg hartelijke dank voor jullie inzet!